Sfatul specialistului

Cele mai performante produse au de multe ori caracteristici care este bine să fie înțelese corect, pentru ca tu să te bucuri din plin de tot ce poate face acel produs pentru activitatea ta de la birou.

Știați că?

Știm multe din secretele de culise ale produselor de birou și abia așteptăm să le împărtășim cu tine.

Știați că?

Producerea agrafelor de birou datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea, atunci când primele mașini au fost dezvoltate să îndoaie și să taie sârma din oțel. Funcționalitatea agrafei de birou se bazează pe principiul elasticității (tendința unui material solid de a reveni la forma originală după ce a fost deformat).

Știați că?

Apli exportă produse în mai mult de 85 de țări în jurul lumii, fiind lider de piață în multe dintre acestea.

Știați că?

Primul capsator a fost creat manual la începutul anilor 1700, pentru regele Ludovic al XV-lea. Fiecare capsă era făcută manual și inscripționată cu însemnele regale. În secolul al XIX-lea a început dezvoltarea capsatorului, acesta devenind în timp un accesoriu important pentru orice birou.

Știați că?

În 1959 Durable a inventat dosarul patentat cu clip, DURACLIP®, soluția pentru arhivarea documentelor fără a fi nevoie să fie perforate.

Știați că?

Primele caiete mecanice erau confecționate din carton, spre deosebire de cele din zilele noastre, care sunt fabricate de cele mai multe ori din PVC sau polipropilenă. La sfârșitul anilor 1800 mecanismele erau fabricate din oțel laminat la rece. Metalul era, de asemenea, placat cu nichel și lustruit. În ziua de azi, mecanismele sunt confecționate din oțel.

Știați că?

În ultima perioadă s-a dezvoltat tot mai mult o gamă de benzi, folii adezive și dublu adezive pentru orice domenii industriale: tipografii offset - flexo - serigrafie - folio, producția de hârtie și cartoane, producția de ambalaje din hârtie - carton sau flexibile, electronică - electrotehnică, protecția suprafețelor la prelucrare - depozitare - transport, paletizare.
Benzile adezive pot avea suport din material textil, burete, aluminiu, PP, PVC, PE, PET, hârtie, cerneală răzuibilă.
Toate aceste tipuri de benzi adezive ușurează munca operatorilor din industria de ambalaje, cât și din alte industrii în care sunt folosite.

Știați că?

Scotch-Brite™ a inventat primul burete cu sanţuri laterale pentru protejarea unghiilor. În ziua de astăzi “buretele protecţie unghii” este alegerea numărul 1 în preferinţa consumatorilor din România.

Știați că?

Chiuveta are în jur de 100.000 de germeni pe centimetru pătrat, iar capacul de la WC are 100 de bacterii pe centimetru pătrat.

Știați că?

Fiind un brand cu tradiţie, Coccolino este cunoscut pentru efectul de catifelare pe care îl are asupra rufelor, cât şi prin faptul că este simbolizat de un personaj îndrăgit, ursuleţul Coccolino. Prezent pe 23 de pieţe din întreaga lume, Coccolino este balsamul de rufe numărul 1 pe 14 dintre acestea, ce an de an a inovat pentru a veni în întâmpinarea consumatorilor săi. Coccolino este prezent pe piaţa din România din 1996.

Știați că?

Încă de la apariția pe piață la începutul anilor ’60, marca de detergent Ariel a cunoscut o răspândire globală rapidă, fiind unul dintre primii detergenţi cu conţinut de enzime pentru scoaterea petelor – o tehnologie revoluţionară în acea vreme şi care este folosită şi astăzi. Nu întâmplător, emblema Ariel este menită să transmită mesajul de inovaţie ştiintifică, prin reprezentarea stilizată a unui atom.

Știați că?

Foarte multe boli și infecții provin de la faptul că oamenii duc mâna murdară la gură. Spălatul pe mâini este o parte importantă în procesul de prevenire a bolilor.

Știați că?

În 1857 americanul Joseph Gayetty a inventat un produs destinat toaletei care nu era fabricat din hârtie, ci din ingrediente vegetale îmbibate cu aloe vera. Foiţele respective se vindeau ca medicament în farmacii. Numele inventatorului era inscripţionat pe fiecare foiţă.

Știați că?

Aproximativ un sfert din populația lumii folosește un produs Kimberly Clark în fiecare zi?

Știați că?

Poți prelungi viața CD-urilor și DVD-urilor, dacă le ferești de lumina directă a soarelui sau de apă.